overdag meer activiteiten


Om mensen met psychiatrische problematiek een dagstructuur te geven levert OMA dagbesteding / groepsbegeleiding, individuele begeleiding en woonbegeleiding binnen de WLZ / WMO.

OMA staat voor Overdag Meer Activiteiten. Die activiteiten zijn zeer divers :

Winkel

In de winkel kan gewerkt worden (eventueel als reintegratie) in alle voorkomende werkzaamheden. In de winkel worden allerlei woonaccessoires verkocht.

Boeken
Achterin de winkel is een aparte boekafdeling waar tweedehands boeken gekocht kunnen worden. Deze boekenvoorraad kan regelmatig aangepast worden. We hebben een grote voorraad boeken en regelmatig komen er nieuwe boeken binnen die weer uitgezocht moeten worden.

Creatieve dagbesteding
In de ruimtes boven en achter de winkel kunnen allerlei creatieve werkzaamheden plaats vinden. Zo kan er geschilderd worden, hebben we naaimachines en stoffen om van alles te maken, kunnen er kaarsen en zeepjes gemaakt worden maar kan er ook hout bewerkt en meubels opgepimpt worden. Beelden kunnen gemaakt worden van keramiek of speksteen. Daarnaast zijn er alle materialen voor mozaiek en kan er gekookt worden in een ruime keuken.

Boomgaard
Sinds kort heeft OMA een eigen perenboomgaard met peren en stoofperen. In de boomgaard kun je vanaf het begin (net na de pluk) tot het eind (de volgende pluk) alles uitvoeren.
Op het terrein van de Boomgaard is een bloementuin van 100 m2 en een moestuin van 250 m2 aangelegd. In de bakery wordt soep van Courgettes, tomaten of Brocolli uit eigen tuin gemaakt. De courgettes worden ook verkocht in zoetzuur.

Oma’s Bakery
Koffie, Thee of Fris met zelfgemaakt gebak of cake. Achter in de winkel van OMA, met een eigen ingang aan de Bakkerstraat. Klein terras en ca 14 plaatsen binnen. Op reservering kunnen we een High Tea aanbieden en als lunch broodjes,  soep of een tosti.

Naast bovenstaande activiteiten is OMA nog steeds bezig met nieuwe projecten en zullen er binnenkort projecten gestart worden in het kader van bewegen en recyclen. Natuurlijk zijn mensen met nieuwe ideeën altijd welkom in de dagbesteding.


facebook           twitter                                  schilderijen

 

Wij zijn gevestigd in de doorgaande weg in ‘s Gravenpolder. In de winkel worden allerlei leuke dingen voor in en om het huis verkocht. We bieden dagbesteding voor mensen met psychiatrische problematiek.