home    Woonbegeleiding  winkel   Bakery   wmo    route    wie is oma?    contact     Boeken

 

dagbesteding

In de dagbesteding (groepsbegeleiding in het kader van de WMO begeleiding) worden alle dagelijkse zaken behandeld die de cliënten zelfredzamer kunnen maken. We beginnen ‘s ochtends om 9 uur waarbij er inloop is van 9 uur tot 9:15 uur. Het ochtenddeel loopt tot 12 uur. Voor de cliënten die een hele dag aanwezig zijn wordt er tussen de middag de mogelijkheid geboden om te blijven eten. Het middag-dagdeel loopt van 13 uur tot 16 uur.

Gezond eten is belangrijk. Eén van onze begeleiders is opgeleid  als orthomoleculair voedingsadviseuse. Tijdens de begeleiding thuis kan er advies gegeven worden op het gebied van gezond eten, wanneer daar belangstelling voor is. Dit kan ook gedaan worden tijdens de dagbesteding. In 2022 wordt er op donderdagochtend gekookt en gebakken in de dagbesteding. Dit kan een warme maaltijd zijn, soep of een salade. Daarnaast wordt er ook gezonde taart en cake gemaakt. Alles wordt met gezonden ingredienten gemaakt en kan door de deelnemers van de dagbesteding mee naar huis genomen worden of op de dagbesteding opgegeten worden.

Naast het creatieve (schilderen, houtbewerking, alles met naaimachine of fototoestel) zullen we ook tijd besteden aan budgetteren, boodschappen doen, koken, internetbankieren of andere zaken waar men nog niet genoeg van weet.

In de zomer gaan we ook weer meer naar buiten, sporten is ook een onderdeel dat we in de toekomst willen gaan organiseren. Voor mensen die van grovere materialen houden kunnen we ook zelf allerlei zaken voor in en om het huis maken zoals meubelen en lampen en hebben we ook altijd kleinmeubelen staan die we op kunnen knappen.

We zijn prima te bereiken met het openbaar vervoer.  Een bus rijdt vanaf het Station in Goes naar de ‘s Gravenstraat. (halte Schuitstraat is 100 meter van ons adres).









WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De gemeente waarin iemand woont is verantwoordelijk voor ondersteuning op het gebied van zelfredzaamheid, participatie, beschermd wonen en opvang.

OMA heeft contracten met alle gemeentes op de Bevelanden en Middelburg om zorg te leveren vanuit de WMO. OMA kan daarbij helpen om de indicatie aan te vragen bij de gemeente.

Dagbesteding is een vorm van Participatie. Een volgende stap kan dan vrijwilligerswerk of een reguliere baan zijn. Dit is niet voor iedereen mogelijk maar OMA zal de mogelijkheden zo goed mogelijk vaststellen en samen met client kijken wat realistisch is.

Het kan dus zo zijn dat je via OMA na verloop van tijd een reguliere baan kunt krijgen. Wil je hier meer over weten ? Neem dan even contact op met OMA.
Dat kan per mail op info@oma23.nl of telefonisch op telefoonnummer 0113-233988
(Ruud Maartense)